Bouw De Heerd en De Hofstee van start!

Eind dit jaar gaat de schop de grond in voor de bouw van de eerste huizen van de plannen De Heerd en De Hofstee in Veghels Buiten, gelegen in de buurtschappen Wilbertshoeve (29 woningen) en Sandershoeve (32 woningen). In deze plannen zijn zowel koop- als huurwoningen opgenomen. De meeste koopwoningen zijn inmiddels verkocht en de grond om de bouw mogelijk te maken is afgelopen week aan de kopers geleverd.

Dorps karakter
De Heerd en De Hofstee liggen in deelgebied Erpseweg-Zuid, nabij Ham. Plan De Heerd is herkenbaar aan de moestuin met boomgaard die prominent op het erf ligt. Deze zorgt voor een ontmoetingsplek in gezamenlijk gebruik. Hier wordt het dorpse karakter door de kleinschaligheid versterkt. Die prettige sfeer en landelijke uitstraling worden in plan De Hofstee in grote mate bepaald door twee centraal gepositioneerde solitaire bomen. Zij vormen het middelpunt op het erf waaromheen de woningen staan gegroepeerd.

Kijk-keet op locatie
Om het zogenaamde ‘LandGoedLeven’ goed over te brengen op de potentiële kopers, is er tussen de twee erven een tijdelijk informatiecentrum opgericht: de Kijk-keet. Tweewekelijks zijn daar de verkoopmakelaars aanwezig om geïnteresseerden aan de hand van tekeningen, brochures en impressies informatie te geven over hun toekomstige woning. Al wandelend richting de percelen ervaart men meteen hoe het is om in de natuur te wonen. Want straks wordt dat het uitzicht vanuit de achtertuin!

Veel verschillende mogelijkheden
Door de diversiteit aan woningen is er voor elk wat wils. Zo zijn er verschillende mogelijkheden voor starters en (grotere) gezinnen, en wordt er met levensloopbestendige woningen rekening gehouden met de toekomst. In alle prijsklassen zijn er nog maar een paar woningen te koop, waaronder een vrijstaande woning, hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen.

Bekijk plan De Heerd

Bekijk plan De Hofstee