Architectuur

Er is veel mogelijk in Veghels Buiten

Veghels Buiten is een bijzonder woongebied. Van landschappelijke inrichting tot aan de architectuur van de bebouwing, vormen de Brabantse karakteristieken en de historie van het gebied de leidraad en inspiratiebron. Dat is vertaald in kwaliteitshandboeken.

Kwaliteit staat voorop
Om ‘Brabant op zijn best’ te realiseren is voor elk deelgebied een kwaliteitshandboek opgesteld. Daarin staan de uitgangspunten waaraan de huizen en de groene ruimte moeten voldoen. Ze vormen de basis van de erf- en kavelpaspoorten die voor alle kavels zijn gemaakt. Je vindt ze bij elke vrije kavel. Binnen deze uitgangspunten is veel mogelijk. Heel veel.

Inspiratie opdoen
Benieuwd naar de mogelijkheden in Veghels Buiten? Bekijk dan het Veghels Buiten Bouwboek. In dit boek staan 48 inspirerende woningontwerpen van 27 verschillende architecten. Van klassiek tot modern en in allerlei prijsklassen. En aan te passen aan je eigen wensen. Maar natuurlijk mag je ook je eigen architect kiezen en zelf jouw ideale huis (laten) ontwerpen.

Hulp van het Supervisieteam
Een speciaal samengesteld Supervisieteam begeleidt en beoordeelt alle bouwplannen. Het Supervisieteam toetst de plannen aan de kwaliteitshandboeken en doet ook alvast een welstandstoets. Ieder ontwerp wordt een paar keer behandeld, van schetsontwerp tot bouwaanvraag. Zo ontstaat de beste kwaliteit. Heb je concrete bouwplannen in Veghels Buiten? Neem dan contact op met de gemeente.

Kwaliteitshandboeken bekijken?
De kwaliteitshandboeken van deelgebied Oude Ontginning en deelgebied Erpseweg-Zuid vind je onder Bouwinfo. Daar staan ook de bestemmingsplannen en andere relevante plannen en brochures.