Voorzieningen

Van alle gemakken voorzien

In de buurt van Veghels Buiten vind je tal van voorzieningen. Winkels, scholen, sportclubs, kinderopvang, speelplekken, ze zijn nooit ver weg. Hieronder staan enkele voorbeelden. Veghel heeft echter nog veel meer te bieden…

Winkels
Het dichtstbijzijnde winkelcentrum voor je dagelijkse boodschappen is De Boekt. Je fietst er in een paar minuten naar toe. Hier vind je een supermarkt en enkele verswinkels. In het nabijgelegen centrum van Veghel is het winkelaanbod veel groter. Hier vind je vrijwel alles wat je zoekt bij elkaar. Er zijn speciale koopzondagen, die soms worden gecombineerd met een thema, zoals een modeweek of een culinair weekend. De Veghelse winkeliers houden van leven in de brouwerij, ze organiseren regelmatig speciale evenementen.

Scholen en kinderopvang
Op minder dan 10 minuten fietsen vind je verschillende basisscholen. Ook kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang zijn dichtbij. Soms in zogenaamde multifunctionele accommodaties, MFA’s, waar scholen en kinderopvang zijn gecombineerd. Verder heeft Veghel een ruim aanbod van voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en volwasseneneducatie.

Natuur en recreatie om de hoek
Grenzend aan Veghels Buiten ligt het prachtige Aa-dal, een natuurgebied van grote ecologische en recreatieve waarde. Je kunt er heerlijk vissen, kanoën, wandelen, picknicken en noem maar op. Maar het mooiste van Veghels Buiten is natuurlijk dat je midden in het groen wóónt. Je hebt de natuur en recreatie letterlijk om de hoek: het ommetje begint bij je thuis.

Sport en spel
Lekker sporten is in Veghels Buiten geen enkel probleem. Hardlopen, mountainbiken, fietsen (ook op de racefiets), paardrijden, het kan allemaal vlak bij huis. Voor de meeste sporten zijn er verder verenigingen in de buurt, waar je altijd welkom bent. Veghel heeft diverse moderne en goed bereikbare sportcomplexen en sportclubs. Je kinderen kunnen ravotten op de bijzondere speelplekken in Veghels Buiten. Geen standaard speeltoestellen, maar natuurlijke klim- en klautermogelijkheden en plekken om hutten te bouwen, kikkervisjes te vangen of slootje te springen.

Muziek en cultuur
In Veghel is altijd iets te doen. In theater De Blauwe Kei zijn toneel-, muziek- of cabaretvoorstellingen. Je kan naar de film gaan in Industry, een heel bijzondere bioscoop. Of één van de vele creatieve cursussen volgen bij De Schets of Atelier 500. En natuurlijk mag je de Noordkade niet missen, het nieuwe cultuurcentrum van Veghel. Hier kun je terecht voor concerten, evenementen en allerlei andere activiteiten.
Bijzonder is ook het Festival Fabrique Magnifique, dat eens in de 2 jaar plaats vindt. Drie zomerse dagen lang (straat)theater, film in de open lucht, beeldende kunst, literatuur, cabaret, muziek en dans, wandel- en fietsroutes en kookshows van het beste culinaire aanbod uit de regio. En dat alles helemaal gratis.